Home
You Are Here: Home » Įdomybės » Tinginio receptas

Tinginio receptas




Kartais tikrai tingisi ištisas valandas stovėti prie dujinės, visgi, nustebinti mylimus žmones – norisi. Tokiu atveju rekomenduojame išbandyti nuostabų pyragą – „Tinginys“. Jau pats pavadinimas išduoda, kad jį gaminti rekomenduojama tiems asmenims, kurie nenori sugaišti daug laiko bandydami iškepti konditerijos gaminį.

Niekas tiksliai nežino, kur yra „Tinginio“ tėvynė, tačiau daugelis ją sieja su pietinėmis Europos šalimis. Bet kuriuo atveju šiuo metu Lietuvoje tai taip pat labai dažnai kepamas pyragas. Svarbiausia, jog nereikalauja daug investicijų bei laiko, o paįvairinus jį skirtingais priedais galima sukurti vis ką nors naujo.

Tinginio pyragui pagaminti Jums reikės:

  1. Paprasčiausių sausainių („Gaidelis“, „Selga“ ir t.t. Galite pirkti tiek paprastus, tiek su konkrečiu skoniu (šokolado ar karamelės).
  2. 1 skardinės kondensuoto pieno.
  3. Truputį sviesto.
  4. Truputį cukraus pudros.
  5. + kiti jūsų pasirinkti ingredientai, kaip bananai, kakava, karamelė ir kt.

Nekeptas „Tinginio“ pyragas (laukti reikės apie kelias valandas ar net daugiau)

  • Pirmiausia reikia paruošti skardą, kurioje pyragas stings.
  • Tuomet visus ingredientus sumaišyti į vieną masę. Paprasčiausiai kuo smukiau sulaužykite sausainius ir ant jų užpilkite kondensuoto pieno.
  • Jeigu tik įmanoma – pamaišykite.
  • Ant viršaus uždėkite norimus ingredientus, kaip bananai, džiovinti vaisiai ir t.t.

Tinginio receptas

Pasistenkite, kad visa sudėta medžiaga būtų kuo labiau sumaišyta ar net sugrūsta. Paprasčiausiai taip kondensuotas pienas persigers ir įsiskverbs į visus sausainius. Taip jis sulips ir netrupės. Kuomet paruošėte masę – sudėkite į indą ir dėkite į šaldytuvą. Kartais užtenka palaikyti vos vieną valandą, o kartais laukti tenka net kelias. Bet kuriuo atveju kur kas geriau yra pakentėti ir valgyti tik tuomet, kai pyragas atrodys visiškai sustingęs.

Keptas „Tinginio“ pyragas (bus paruoštas per 15 minučių)

  • Rekomenduojama iškloti kepimo formą sviestiniu popieriumi. Ant popieriaus uždėkite bent šiek tiek sviesto. Riebalai padės nubėgusiam kondensuotam pienui neprilipti prie skardelės.
  • Po truputį tiesiai į skardą trupinkite sausainius, pilkite kondensuotą pieną ir dėkite visus kitus ingredientus, kuriais planuojate pagardinti savo pyragą.
  • Galiausiai telieka kepti 200 laipsnių temperatūroje bent 40 minučių. Vėlgi, nereikėtų žiūrėti vien į laikrodį, kadangi kartais pyragas iškepa kur kas greičiau.
  • Rekomenduojama pyrago paviršių pabarstyti norimais trapučiais arba užlieti karamele. Žinoma, tik tokiu atveju, jeigu tikrai mėgstate saldžiai.

Kaip papildomai paįvairinti pyragą?

Daugeliui „Tinginys“ yra tik sausainių ir kondensuoto pieno mišinys. Visgi, pyragą galima paįvairinti pačiais įvairiausiais ingredientais. Viskas remiasi į tai, ką jūs mėgstate.

Tinginys

Tinginio pyragas gali būti gaminamas su šiais ingredientais:

  1. Maskarponės sūriu.
  2. Žemės riešutais ir kt. džiovintais vaisiais.
  3. Galima įmaišyti ir įvairiausi saldainių: griliažiniai, šokoladiniai ir kt.

Smulkmenos susijusios su „Tinginio“ pyragu

  1. Pyragas „Tinginys“ – kaloringas. Jau vien kiek kondensuotas pienas turi kalorijų! Visgi, kartais labai rekomenduotina bent kiek pasilepinti.
  2. Nekeptas pyragas išlaiko daugiau naudingų savybių, kurias teikia riešutai ar juodas šokoladas (priklauso nuo to, ką planuojate dėti į vidų).
  3. Kuo tirštesnis kondensuotas pienas – tuo pyragas greičiau sustings.
  4. Mažiems vaikams šio pyrago dozės turėtų būti normuojamos, kadangi jame yra labai daug cukraus.

Nustebinkite savo artimuosius nuostabiu pyragu, kurį galia pagaminti net ir didelės tinginiukės.




Visos teisės saugomos. © 2011 Agronomija.lt. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką Agronomija.lt sutikimą.

Scroll to top