Home
You Are Here: Home » Daržininkystė » Kas yra agronomija?

Kas yra agronomija?




agronomija

Agronomija yra mokslas ir technologija naudojama augalų, kurui, pluoštui, ir atstatymui gaminimo ir naudojimo. Agronomija apima darbą augalo genetikos, augalo fiziologijos, meteorologijos, ir dirvožemžio mokslo rajonuose. Agronomija yra paraiška kombinacijos mokslų kaip biologija, chemija, ekonomika, ekologija, žemės mokslas, ir genetika. Agronomai šiandien yra apimti su daugeliu svarstomų problemų, apimdami gaminimą maisto, kūrimą sveikesnio maisto, vadovavimą poveikio aplinkai žemės ūkio, ir energijos nuo augalų kūrimo. Agronomai dažnai specializuojasi rajonuose tokiuose kaip sėjomaina, irigacija ir drenažas, augalo veisimas, augalo fiziologija, dirvožemžio klasifikacija, dirvožemžio vaisingumas, piktžolės kontrolė, vabzdys ir kenkėjo kontrolė.

Augalų veisimas

Šis agronomijos rajonas apima rinktinį augalų veisimą, kad pagamintų geriausius javus su įvairiomis sąlygomis. Augalo veisimas padidino derliaus derlių ir pagerino maistinę gausių javų vertę, apimdamas grūdą, sojos pupeles, ir kvietį. Tai taip pat privedė prie naujų augalų tipų išsivystymo. Pavyzdžiui, hibridinis grūdas, pavadintas triticale, buvo pagamintas, kryžmindamas rugį ir kvietį. Triticale turi savyje tinkamesnį vartoti baltymą, negu daro ar rugį ar kvietį. Agronomija taip pat padėjo prie vaisiaus ir augalinio gamybos tyrinėjimo.

Biotechnologija

Agronomai naudoja biotechnologiją, kad išplėstų ir paspartintų išsivystymą pageidaujamų savybių, įrašytų į sąrašą Augalo Veisimo skyriuje.Biotechnologija yra dažnai laboratorijos veiklos reikalavimo praktinis tyrimas naujų derliaus įvairovių, kurios yra išvystytos. Be to, į didėjančio derliaus derliaus agronominę biotechnologiją yra vis daugiau ir daugiau kreipiamas dėl naujo naudojimo be maisto. Pavyzdžiui, aliejinio augalo sėkla yra dabar panaudota daugiausia margarinui ir kitam maisto aliejui, bet tai gali būti pakeičiama, kad pagamintų riebias rūgštis valymo priemonėms, pakaitalo kurą ir petrochemicals.

Dirvožemžio mokslas

Agronomai studijuoja atsinaujinančius būdus padaryti dirvožemžius labiau produktyvius ir naudingus. Jie klasifikuoja dirvožemžius ir atkuria juos, kad nustatytų, ar jie turi savyje medžiagą, labai svarbią pasodinti vystymąsi tokį kaip azoto, fosforo, ir kalio junginiai. Jei tam tikras dirvožemis yra stokojantis šitoje medžiagoje, trąšos gali aprūpinti juos. Dirvožemžio mokslas taip pat apima tyrimą judėjimo maistingų medžiagų per dirvožemį, kiekį maistingų medžiagų, sugertų augalo šaknų, ir išsivystymo šaknų ir jų ryšio su dirvožemžiu.

Dirvožemžio saugojimas

Be to, agronomai vysto metodus, kad išsaugotų dirvožemį ir sumažintų padarinius erozijos prie vėjo ir vandens. Pavyzdžiui, technika paskambino, kontūro arimas gali būti panaudotas, kad sutrukdytų dirvožemžio erozijai ir išsaugotų kritulius. Tyrėjai agronomijoje taip pat siekia būdų suvartoti dirvožemį efektyviau kitų problemų išsprendime. Tokios problemos apima žmogaus ir gyvūno eikvojimo atsikratymą; vandens tarša; ir taip pat padidėjimas pesticidų dirvožemyje. Jokie javai nėra technika, dabar turėjo papratimą padėti sutrukdyti erozijai. Sodinimas dirvožemžio privalomos žolės palei kontūrus gali būti pabandytas stačiame nuožulnume. Geresniam padariniui, gylių kontūro drenažui iki 1 metro gali padėti išsaugoti dirvožemį ir trukdyti nuolatinis, maudosi šalin.

Agro ekologija

Agro ekologija yra vadyba žemės ūkio sistemų su ekologinių ir aplinkos perspektyvų pabrėžimu. Šis rajonas yra artimai jungtas su darbu atsinaujinančio žemės ūkio, organinio ūkininkavimo, alternatyvių maisto sistemų ir alternatyvių apkarpymo sistemų išsivystymo rajonuose.

Agronomijos mokyklos

Agronomijos programos siūlomos kolegijose, universitetuose, ir specializuotų žemės ūkio mokyklose. Agronomijos programos dažnai apima klases visoje departamentų, įskaitant žemės ūkio, biologijos, chemijos, fiziologijos ir asortimentą. Jie paprastai gali 4-12 metų. Daugelis bendrovių mokės agronomo besimokančius savo kelią per kolegijoje, jei jie sutinka dirbti už juos, kai jie absolventas.




Visos teisės saugomos. © 2011 Agronomija.lt. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką Agronomija.lt sutikimą.

Scroll to top