Home
You Are Here: Home » Įdomybės » Keksiukai

Keksiukai




Keksiukai – vienas lengviausiai paruošiamų desertų, kurį išbando vis daugiau šeimininkių. Keksiukai, kaip maisto patiekalas, atsirado IX ar X amžiuje, tačiau gana neilgai buvo paklausūs kepėjų tarpę. Ir naujo jie atgimė tik XIX amžiuje ir štai jau antras šimtmetis, kai tai vienas dažniausiai perkamų duonos gaminių. Šiuo metu konditerių fantazija yra neribota ir galima tiek įsigyti, tiek pačiam išsikepti nuo sūrių iki saldžių keksiukų.

Keksiukų receptas priklauso nuo to, kokia laki yra šeimininkės fantazija.

Paprasti keksiukai

Reikės:

  1. Kvietinių miltų.
  2. 2 kiaušinių.
  3. 90 g cukraus.
  4. Žiupsnelio druskos.
  5. 150 ml pieno.
  6. 2 šaukštų kepimo miltelių.
  7. Šaukštas aliejaus.

Gaminimas:

Tai pagrindinės keksiuko dalys, kurias sumaišius gausite tirštą masę. Prieš pradedant maišyti produktus rekomenduojame įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Per tą laiką ji bus pakankamai įkaitusi. Pirmiausia reikia persijoti miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Juos sijoti galima tiesiai į vieną dubenį, kur planuojate maišyti tešlą. Kitame dubenėlyje reikia suplakti kiaušinius, įpilti šauktą aliejaus ir pieną. Viską išplakite su plakikliu. Po truputį skystą masę pilkite į sausą ir maišykite. Maišykite tol, kol gausite vientisą masę, kuri nebūtų nei per skysta, nei per standi. Su šaukštu dėkite keksiuko tešlą į specialias formeles. Rekomenduojame popierines, kadangi kepant jose patys keksiukai įgauna papildomo skonio ir net kvapo. Kepti vidutiniškai reikia apie 20 minučių. Paprasčiausiai žiūrėkite, kol jie pageltonuos ir pats standūs. Baigus kepti ištraukite iš orkaitės ir laukite, kol atves.

keksiukai

Štai taip paprastai galima gauti tradicinius keksiukus, kurie taip pat yra labai skanūs. Jeigu puikiai pavyko iškepti pirmuosius – esate pasirengusi eksperimentuoti. Pateiksime kelis paprastus ingredientus, kurie šį paprastą kepinį padaro fantastiško skonio.

Saldūs keksiukai

Jeigu norite saldžių keksiukų – naudokite lygiai tą pačią tešlą, kurią aprašėme anksčiau. Paprasčiausiai įdėjus tam tikrus ingredientus galima sukurti išskirtinio skonio keksiukus.

Žali vaisiai ir uogos: obuoliai, vyšnios, kriaušės, citrina, apelsinas, spanguolės, bananai ir kt. Svarbiausia, kad pasirinktas ingredientas derėtų prie keksiukų tešlos. Šiuo atveju agrastai gali būti ne pats skaniausias sprendimas. Įvertinkite ir tai, ar norite, kad uogytės būtų sutrintos, ar išlaikytų formą.

Keksiukų receptai

Džiovinti vaisiai ir uogos: riešutai, džiovinti bananai ir spanguolės, datulės ir razinos… Pasirinkimų labai daug ir viskas remiasi į jūsų poreikius.

Saldainiai ir šokoladas: šokolado ar kokoso drožlės, karamelė, pieniškas arba kartus šokoladas. Jį galima įmaišyti į tešlą prieš kepant arba uždėti ant viršaus, kuomet jau planuosite greitai išimti keksiukus iš orkaitės.

Nesaldūs keksiukai

Daugeliui keksiukai siejasi tik su saldumu, tačiau yra žmonių, kurie mėgsta sūrius ar net aštrius keksiukus. Šiuo atveju tešla paliekama ta pati, tiek reikia minimaliai sumažinti cukraus kiekį. Visgi, jo bent šiek tiek būti turėtų.

Nesaldžių keksiukų ingredientai dažniausiai būna įvairios daržovės. Vėlgi, kiekvienas žmogus gali pasirinkti tokias, kurio jam atrodo pačios skaniausios, o mes pateiksime kelis variantus, kuriuos rekomenduojame išbandyti.

Daržovės: moliūgas, pomidoras, morka ir net svogūnas – puikus ingredientai, kurie gali padėti pagaminti išskirtinio skonio keksiukus.

 

Keksiukų kepimas nereikalauja kokių nors žinių. Svarbiausia yra noras atrasti ką nors naujo. Gali būti, kad pirmo kepimo metu nepavyks gauti norimo recepto, tačiau antro arba trečio karto kepimo metu – viskas tampa įmanoma.

 

Skanaus!




Visos teisės saugomos. © 2011 Agronomija.lt. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką Agronomija.lt sutikimą.

Scroll to top