Home
You Are Here: Home » Įdomybės » Obuolių pyragas

Obuolių pyragas




Obuolių pyragas

 

Šiuo metu tokia įprasta, tačiau pirmiesiems žmonėms tokia originali idėja kepti pyragus iš miltų ir kiaušinių kilo dar Romos imperijos laikais. Atradus tešlos stebuklą buvo nebijoma eksperimentuoti ir sukurti vis įmantresnius pyragus, kuriais buvo puošiamas šventinis stalas. Taip metai iš metų pyragai tobulėjo ir šiuo metu egzistuojančių pyragų pasirinkimas yra proporcingas žmogaus fantazijai. Štai kada obuoliai pasaulinėje kulinarijos virtuvėje tapo dalimi populiariausių patiekalų – pasakyti sunku, tačiau Lietuvoje jie pradėti kepti dar Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikais. Ne visiškai tokie, kokius valdome dabar, tačiau pagrindas išlieka.

Obuolių pyragas taip mėgstamas tautiečių, kadangi jis ne tik skanus, tačiau tuo pačiu ir gana naudingas. Visi žinome, kad obuoliuose yra daug mūsų organizmui reikalingų medžiagų, o kepant nedidelėje temperatūroje – vitaminai išlieka. Taip pat tai vienas „kudžiausių“ pyragų. Merginos mėgaujasi ir nepergyvena, kad gali priaugti papildomų kilogramų. Galiausiai, tai vienas ir pigiausių būdų pasmaguriauti, kadangi šiam pyragui nereikia jokių ypatingų ingredientų. Juolab, Lietuvoje beveik kiaurus metus galima džiaugtis natūraliais obuoliais.

Obuolių pyragas

Obuolių pyrago receptai

TRADICINIAM OBUOLIŲ PYRAGUI Jums reikės:

  1. Miltų
  2. Cukraus
  3. Kiaušinių
  4. Obuolių
  5. Aliejaus arba sviesto

Išvardinti ingredientai sudaro pačio pyrago pagrindą. Dažniausiai genialumas ir slypi paprastume, tačiau rekomenduojama šį pyragą pagardinti įvairiomis smulkmenėlėmis. Obuolių pyragas nebus toks paprastas, jeigu gamindami taip pat panaudosite:

  • Karamelė: galima naudoti skystą ir ją paprasčiausiai įmaišyti į tešlą.
  • Kondensuotas pienas: jis taip pat įmaišomas į tešlą ir pasirenkamas tų konditerių, kurie mėgsta labai saldžiai.
  • Šokoladas: rekomenduojama jo drožlėmis užbarstyti jau iškeptą pyragą.
  • Plakta grietinėlė: ja taip pat papuoškite jau iškeptą pyragą…

Apskritai į tešlą galima dėti bet ką, ką tik sugalvojate. Obuoliai labai tinka su bananais, tad pastarieji gali būti pasirenkami kaip papildomas vaisius suteikiantis saldesnio skonio.

Visgi, jei bijote pasikliauti savo fantazija, tuomet pateiksime kelis paprastai pagaminamus, tačiau labai skanius obuolių pyrago receptus.

Obuolių pyragas

AMERIKIETIŠKAS OBUOLIŲ PYRAGAS

Reikės: miltų, sviesto, kepimo miltelių, muskato, cinamono, rudojo ir baltojo cukraus, kiaušinių ir obuolių.

Gaminimas: paruoškite tešlą. Visus ingredientus po truputį dėkite į vieną puodą ir maišykite. Tešla turi būti masyvi, ne per daug skysta. Paruoškite skardą (rekomenduojame pyragą kepti ant kepimo popieriaus). Paruoškite obuolius: supjaustykite ir nulupkite odelę rekomenduojama šiek tiek pašlakstyti citrinos sultimis arba vanile. Tuomet juos gražiai sudėliokite į tešlą. Šiuo atveju dėliojimas pasireiškia jūsų fantazija. Užpilkite ant viršaus išplaktą kiaušinį. Rekomenduojama kepti apie valandą. Tikrinkite su dantų krapštuku.

TRUPININIS OBUOLIŲ PYRAGAS

Reikės: miltų, obuolių, sviesto, kiaušinių, cukraus, cinamono.

Gaminimas: pradėti reikia nuo kieto sviesto tarkavimo. Tuomet atskiruose dubenėliuose atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Minimą sviestą, abi kiaušinio dalis ir cukrų sumaišykite į vientisą masę ir padėkite bent valandai į kamerą, kad masė sušaltų. Kol šals per tą laiką paruoškite obuolius: nulupkite ir supjaustykite. Paimtą tešlą iš šaldiklio dar kartą sutarkuokite ir tuomet sudėkite į formą, kuri yra ištepta aliejumi. Gražiai sudėliokite obuolius, galite dar užbarstyti cukraus ir kepkite orkaitėje bent 40 minučių ant 180 laipsnių temperatūros.

Štai taip paprastai galima pagaminti obuolių pyragą. Svarbiausia yra nebijoti fantazuoti, kadangi tuomet sugebėsite atrasti kulinarinius stebuklus, kurie nustebins ir jus pačius. Sode gausu įvairių uogų, galima rasti kriaušių, slyvų, vyšnių, į obuolių pyragus deda netgi cukinijų gabaliukų. Papuošti jį taip pat galima įvairiais žalumynais. Jauskimės laisvai ir džiaukimės savo skaniaisiais išradimais.

Trupininis obuolių pyragas




Visos teisės saugomos. © 2011 Agronomija.lt. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką Agronomija.lt sutikimą.

Scroll to top