Home
You Are Here: Home » Įdomybės » Vaflių receptas

Vaflių receptas




Vafliai daugeliui asocijuojasi su vaikystėmis kaimuose, kuomet močiutės mums kepdavo šiuos skanėstus. Visgi, kuomet užaugome neatsikratėme įpročio jais mėgautis, tad pateiksime kelias receptus, kurie padės jums namuose pasigaminti labai skanius vafliukus.

Vafliams pagaminti tikrai nereikia kokių nors specialių gebėjimų ar juolab produktų. Tradicinius lietuviškus vaflius moterys kepdavo jau XIX amžiaus pabaigoje, tad daugiau nei du šimtus metų kepamas desertas šiuo metu kepamas varijuojant produktų sudėtimi.

Tradiciniai vafliai

Sudėtis:

  1. 6 kiaušiniai.
  2. 1,5 cukraus.
  3. 250 g sviesto.
  4. 6 šaukštai grietinės.
  5. 2,5 stiklinių miltų.

Gaminimas: kiaušinius reikia suplakti su cukrumi, sudėti grietinę bei išlydytą sviestą, galiausiai, sumaišyti su miltais. Gauta masė turi būti nei per skysta, nei tiršta. Jeigu reikia masę koreguokite su pienu arba miltais.

Išsikeptus šiuo paprastus vaflius juos galima paskatinti įvairiausiais vaisiais bei uogomis. Tie, kurie mėgsta kiek saldžiau – turėtų užsidėti karamelės arba pieniško šokolado. Galimybės neribotos, tad pasikliaukite savo fantazija.

Vaflių receptas

Traškūs naminiai vafliai

Kol vienos šeimininkės stengiasi iškepti kuo puresnius vafliukus, tuo tarpu kitos – traškius. Pasitikėkite, pastaruosius iškepti yra kur kas sunkiau nei galėjote pamanyti. Nors receptas atrodo panašus, kaip ir paprastų vafliukų – skiriasi pati gaminimo technika.

Ingredientai:

  • 5 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 0,5 stiklinės vandens
  • 200 g margarino kepimui

Paruošimas:

Pirmiausia reikia ištirpdyti sviestą. Rekomenduojama tai daryti ant silpnos ugnies, o ne mikro brangų krosnelėje. Kuomet tirpinate po truputį pilkite cukrų. Vėliau viską išplakite. Į šią masę reikia įmušti kiaušinį bei rekomenduojama įpilti šiek tiek vandens. Palaipsniui suberkite visus miltus ir plakite tol, kol gausite nei per tirštą, nei per skystą masę. Jeigu norite, kad šie labai traškūs vafliai įgautų daugiau saldumo – įdėkite kakavos. Vėlgi, išplakite ir galiausiai kepkite.

Štai taip paprastai galima gauti labai traškius vaflius. Žinoma, reikalinga ir speciali technika, kuri gali padėti pastaruosius pagaminti.

Vafliai su varške

Šis vaflių receptas – geras pasirinkimas tiems, kurie mėgsta pavalgyti sočiai. Paprasčiausiai varškė išpučia vafliukus ir pastarieji tampa kur kas didesni.

Reikia:

  • 2 kiaušinių;
  • 2 pakelių varškės (360 g);
  • 300 ml pieno;
  • 250 g miltų;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • šaukšto cukraus;
  • šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 75 g tirpinto sviesto.

Vafliai

Gaminimas: vėlgi pirmiausia reikia suplakti kiaušinius su cukrumi ir kuomet tai padarysite įdėkite šiek tiek sviesto. Sudėkite į tą pačią masę miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Galiausiai sudedame varškę ir labai ilgai maišome, kol pavyksta gauti vientisą masę. Svarbiausia, kad neliktų atskirtų varškės gumuliukų. Pastarieji turi visiškai susilyginti su visa kita mase. Tuo pačiu galima įdėti ir pačių įvairiausių uogų, kurios šiek tiek pagyvins ne tik vaflių recepto išvaizdą, tačiau tuo pačiu ir gomuriui suteiks papildomo malonumo.

 

Vaflių receptas labai paprastas, o gaminimas be galo elementaraus. Šiuo atveju labai svarbu yra tai, kad turėtumėte reikalingą techniką, kuri gali padėti išsikepti vaflius. Rekomenduojame investuoti kiek daugiau, tačiau įsigyti tokią, kuri tikrai nepriekaištingai atliks savo funkcijas.




Visos teisės saugomos. © 2011 Agronomija.lt. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką Agronomija.lt sutikimą.

Scroll to top