Home
You Are Here: Home » Įdomybės » Kibinų receptas

Kibinų receptas




Daugelis lietuvių tvirtina, kad kibinai yra puikus patiekalas, kuriuo galima pavaišinti svečius. Paprasčiausiai gaminimas užtrunka labai greitai, nereikia didelių investicijų, o rezultatas dažniausiai pranoksta visus lūkesčius. Lietuvoje kibinai gyvuoja jau kelis amžius, tačiau jų tėvynė – Azija. Būtent per Rusiją šis receptas atkeliavo pas mus ir šiuo metu daugelis šeimininkių jį kiek patobulinusios išbando virtuvėse.

Daugeliui kibinai – mėsingas patiekalas. Visgi, šiuo metu vis didėjančios vegetarų gretos siūlo išbandyti ir daugeliui neįprastus vegetariškų kibinų receptus. Pateiksime jums porą pavyzdžių, kad galėtumėte išbandyti ir nustebinti savo namiškius.

Tradiciniai kibinai

Jums reikės:

  • 1 kg mėsos (geriausia yra sprandinė).
  • Apie 1 kg miltų.
  • 5 svogūnai.
  • 5 kiaušiniai.
  • 450 kg margarino arba sviesto.
  • 200 g grietinės.
  • Druskos, pipirų ir kt. prieskonių.

Kibinų receptas

Gaminimas: pirmiausia reikia sumaišyti kiaušinį su grietine. Geriausia yra naudoti plakiklį, kadangi tokiu atveju galima kur kas paprasčiau paruošti reikiamą masę gaminimui. Kuomet plakinys paruoštas – reikia supilti margariną ir miltus. Pilant miltus reikia nuolatos maišyti, kad būtų galima gauti vientisą masę. Svarbiausia, kad neliktų jokių gumuliukų. Šią tešką rekomenduojame dėti į šaldytuvą ir palaikyti kuo ilgiau. Jeigu galite kelias valandas arba net visą naktį. Tuo tarpu reikia pasiruošti kibinų įdarą. Kuo smulkiau supjaustykite arba sumalkite svogūnus ir juos sumaišykite su mėsa. Maišykite irgi tol, kol gausite vientisą masę ir svogūnai tikrai nepradės kristi. Tuo pačiu į mėsą sudėkite prieskonius pagal skonį: druska, pipirai ir kt.

Kuomet tešla bus paruošta – paimkite nedidelį gabaliuką ir suvyniokite rutuliuką. Tuomet iškočiokite, kol gausite apvalų blynelį. Į jį dėkite mėsos masę ir gražiai užlankstykite. Žiūrėkite, kad neliktų jokių tarpelių. Galiausiai lieka kepimas – 200 laipsnių temperatūroje kažkur 30 minučių. Žinoma, žiūrėkite į pačius kibinus, kaip jie atrodo. Paragaukite, kad įsitikintumėte, kad tiek tešla, tiek mėsa iškepė.

Vegetariški kibinai

Vegetariški kibinai mažai kuo skiriasi nuo tų, kuriuos daugelis šeimininkių yra įpratę daryti. Žinoma, skiriasi įdaras, kuris yra labai reikšmingas kibinams, tačiau pati tešla gaminama lygiai taip pat ir tuo pačiu kepimas bei išvaizda taip pat analogiški.

Gaminimas: kaip jau minėjome, vegetariškų kibinų bandelė yra gaminama lygiai taip pat, tad kiek aukščiau galite pamatyti receptą. Dažniausiai vegetariškus kibinus galima kepti kiek trumpiau, kadangi daržovės kur kas greičiau iššunta.

Kibinai

Sudėtis:

Kibinai su grybais: susmulkiname grybus (geriausia sumalame) kartu su svogūnais. Įdedame užtektinai prieskonių ir pakepiname ant keptuvės. Tuomet gautą masę sulipdome su kiaušiniu ir dedame į bandelės vidų. Kepame įprastai.

Kibinai su daržovėmis: daržovių pasirinkimas priklauso nuo jūsų fantazijos. Galima pasirinkti nuo morkų bei svogūnų iki pastarnokų, pupelių bei kopūstų. Tinka praktiškai visos daržovės išskyrus lapines. Svarbiausia jas kuo smulkiau supjaustyti ir jeigu reikia prieš dedant į orkaitę bent kiek apkepti, kad išsitroškintų.

Saldūs kibinai: Lietuvoje jie nėra labai populiarūs, tačiau kartais siekdamos išbandyti ką nors naują šeimininkės sumąsto išsikepti saldžius kibinus. Vėlgi, tešla panaši, tik plius dedame ir cukraus pudrą. Įdaras priklauso nuo jūsų fantazijos: šokolade ištirpinti vaisiai (kiviai, bananai, braškės ir t.t). Kepti reikia lygai taip pat.

 

Kibinų receptas labai paprastas ir aiškus, o kaip įvairinsite priklauso nuo kiekvienos iš Jūsų!




Visos teisės saugomos. © 2011 Agronomija.lt. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką Agronomija.lt sutikimą.

Scroll to top